ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Rádi Vám poradíme: 604 786 501

4 roky boj a nakonec je máme u nás!

4 roky boj a nakonec je máme u nás!

Cítili jsme se jako bychom dobývali Takešiho hrad!
Nemá smysl psát, že jsme šťastní za další novinky, ale spíše Vám popíšeme zkušenost a šanci dostat se k velkým vínům.
Všechna nová vína od Mullineux na:
https://winehome.cz/cs/vino?f&winarys=37
Psal se rok 2016 a naše první návštěva vinařství Mullineux.
V oblasti Franschhoek (20 km od Stellenbosche) je skvělé vinařství, které vypadá, že jednou bude opravdu výjimečné a určitě stojí za to se k jejich vínům dostat. Tak zněla rada od Milese Mossopa. Přijíždím k závoře, kde mě čeká kluk od ochranky s otázkou, co mám v plánu u nich dělat. Po 20 minutách dostávám pokyn, že tasting room je plný, ale že mohu přijet ve čtvrtek
(byl jsem tam v sobotu).
Ve čtvrtek ráno sedám do auta a vyrážím směrem Franschhoek! Tak jsem tady a neříkejte mi, že nemáte volno. V duchu jsem si říkal, že ty vína snad budou pozlacené nebo proč kolem toho dělají takový humbuk. Degustace začala s víny Kloof street a už v jejich základních vínech jsem poznal, že nabízí něco zcela jiného a výjimečného. Pokračují s Old White a já se začal na židli potit. Nasledovalo Mullineux Syrah a poté u vína Leeu Pasant Chardonnay jsem byl přesvědčený, že už na mě nevytáhnout něco lepšího … to stačí! Máme zrovna otevřená vína ze Single vinice z rozdílnými půdami, okay – u prvního vína Granite nabíhala úžasná jemnost, poté pevnost, komplexnost a stále nekončící víno převládalo tóny marmelády a závěrečného jemného barikovaného sudu, WOW! Tady se musíme vrátit!

Rok 2017 – Dozvěděl jsem se, že vinařství Mullineux dostalo titul vinařství roku 2016, které si právem získalo. Věděl jsem, že na Mullineux je náročné se dostat, podařilo se nám ale domluvit krátkou degustaci v našem harmonogramu. Celý let a veškerý čas jsem básnil o jejich vínech tátovi, který byl ze začátku maličko skeptický. Originální Příjezd mezi vinicemi a vyšperkovanou zahradu jako z nějakého časopisu. Takový je úvod ještě předtím, než usednete k testovacím stolům. Nádech a jdeme na to.
Hned po prvním vínu naskakuje nekončící úsměv na tváři! Těsně před odchodem padla i otázka, jestli jsou ochotní vína poslat do České republiky a co třeba k nám do našeho rodinného shopu? We are Sold Out! (Jsme vyprodaní)
Rok 2018 – Stejný scénář jako rok 2017 akorát s tím rozdílem, že nás už znají a ví, že jedeme ochutnat jejich další nové ročníky. Větší síla! Větší elegance! Větší potenciál, co více si přát? Opět s velkým úsměvem padla další známá otázka, jestli už teda mají volná vína pro nás…
We are Sold Out!
Rok 2019 – Neodradili nás a my byli stále více a více přesvědčení, že tato vína prostě musíme mít! Využili jsme pozitivní recenze od Milese Mossopa, který rodinu Mullineux zná a ať už nám konečně jejich vína prodají! Přijíždíme na vinařství s lepším a lepším pocitem. Vína nás už nemůžou tak překvapit, určitě budou skvělé! Nebyly! Byly naprosto famózní a ke konci roku vyhrává už po třetí vinařství roku 2019! A možnost prodávat jejich vína?
We are sold out!
Píše se rok 2020
Pro Mullineux už maličko známá firma z Česka opět v plné sestavě přijíždí dobýt cíle snad podobně jako účastníci při hrách Takešiho hradu! Vína pořád držela stejný směr, přidala na pevnosti s maličko větší noblesou a sametem. Týjo! Přichází nejvyšší manager vinařství s otázkou koho z JAR již prodáváme? Jasná odpověď : Miles Mossop wines, Adi Badenhorst, Sebastian Beaumont. Demorgenzon, Tokara. Troufám si říct, že jsme je maličko zaskočili. Přichází věta: Máme pro Vás a Váš obchod zarezervována vína.
Přeběhl mi mráz po zádech. Cíl splněn!
Koncem roku se doslýcháme další zprávu, že vinařství získává další titul vinařství roku 2020 a my vína do Zlína pro další milovníky právě vinařství Mullineux a Leeupassant Wines!
Dnes konečně v prodeji i u nás! Více informací o vinařství a vínech najdete na https://winehome.cz/cs/vino?f&winarys=37

Rádi vám poradíme

Náš tým je připraven Vám pomoci s výběrem. Můžete využít i našeho sommeliéra.
Tel: 604 786 501

Široký výběr vín

U nás si můžete vybrat víno různých chutí z celého světa.

  

Doprava zdarma

Nabízíme dopravu zdarma ke každé objednávce nad 3 000 Kč.

Jsme rodinná vinotéka

Zakládáme si na osobním přístupu k našim zákazníkům.